Hekim Sİnan Panomuz

17.02.2022 2227

Şair Şeyhi, Hekim Sinan olarak da bilinmektedir. Kütahyalı olan Şeyhinin asıl adı Yusuf Sinanüddin olup, dönemin en önemli şairlerindendir. İranda aldığı eğitim sonrası göz hekimi olarak kütahya'ya geri dönmüştür.

Şeyhî, Kütahya'daki dükkânında otlardan ilaçlar yapar ve göz hastalıklarını tedavi ederdi. Halk arasında adı "Hekim Sinan" olarak bilinirdi. Hemen hemen bütün kaynaklarda onun hekimlikte çok maharetli olduğunu belirten ifadeler vardır.

Kütahyamızın değerlerinden Hekim Sinan'ı öğrencilerimize tanıtmak amacıyla Resim Öğretmenimiz Belma ODABAŞ ve Teknoloji ve Tasarım öğretmenimiz Çiğdem BİNARBAŞI önderliğinde "Hekim Sinan" panomuz oluşturuldu. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

17-02-2022