E-Twining STEAM FOR GREEN NATURE  (YEŞİL DOĞA İÇİN STEAM)

E-Twining STEAM FOR GREEN NATURE (YEŞİL DOĞA İÇİN STEAM)

15.03.2022 642

STEAM FOR GREEN NATURE         (YEŞİL DOĞA İÇİN STEAM)

Okulumuzun Fen Bilimleri öğretmeni Özlem AKDEMİR liderliğinde , 5.sınıf öğrencilerinin katılımıyla  projeye başlandı. İspanya (2), Portekiz, Polonya, Romanya ve 10 Türk okuluyla çalışmalar devam etmektedir.

PROJE  AMACI : Çevre sorunlarının ortasında yetişen yeni nesiller bu sorunla nasıl baş edecek? Bu çalışma ile amacımız, günümüz koşullarında ortaya çıkan sorunların çözümü için ortaklaşa çözümler üretmek ve farkındalık yaratmaktır.  Bu çalışmada öncelikle öğrencilerin ne bildiğini görmek için bir ön test uygulanmıştır. İklim değişikliği, küresel ısınma ile ilgili bilimsel kaynaklar incelenek ve videolar izlenecektir. Nasıl bir çevrede yaşamak istediklerine dair web 2.0 araçlarıyla afiş, video, bulmaca yapmaları istenecektir. Karbon ayak izi hesaplama aracı ile kişi başına doğaya ne kadar zarar verdiğimiz ve kaç ağaca ihtiyacımız olduğu hesaplanacak . Plastik atıkları azaltmak için ne yapabiliriz? "Biyoplastik yapalım" etkinliği yapılacaktır.

Proje logosu olarakta bizim hazırladığımız loga yapılan oylama sonucu büyük bir oy farkıyla 1.olmuştur.

15-03-202215-03-202215-03-202215-03-202215-03-2022