"BULUŞLARIN SIRRI DOĞADA SAKLI" e-Twinning Projemiz

21.03.2024 53

BULUŞLARIN SIRRI DOĞADA SAKLI eTwinning projemiz 10 Türkiye, 1 Azerbaycan ve       1 Gürcistan okullariyla başladı.

Biyotaklit (veya biyomimetik), doğadan ilham alarak ya da doğayı taklit ederek insan problemleri ve ihtiyaçları için çözüm üreten bir disiplindir. Yani insanların karşılaştıkları sorunları çözmek için doğayı örnek alarak; başka bir deyişle doğadan esinlenerek çeşitli buluşlar yapmasıdır. Yüzyıllardır doğanın kusursuz işleyişi, ortaya çıkan her türlü problemin kendi içinde çözülmesine ilham verir. Biz de doğa kendi içinde bu başarıyı yakaladıysa onu neden örnek almayalım diye düşünerek bu projeyi geliştirdik. Öğrencilerin doğadaki bu müthiş potansiyeli keşfetmelerini sağlayarak, günlük problemlerin çözümünde ilham almalarını istiyoruz. Proje sürecinde öğrencilere mevcut örnekler tanıtılacak, inovatif fikirlerin ortaya çıkması için rehberlik edilecek ve sürdürülebilir bir yaşam için duyarlılık kazandırılmaya çalışılacak.

Özlem AKDEMİR

21-03-202421-03-2024